Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rýže s mletým masem na řecký způsob

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rýže s mletým masem na řecký způsob

40 min 25 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

298 kcal 22g Bílkoviny 11g Tuky 28g Cukry

Suroviny

voda, celozrnna-ryze, kruti-maso, cherry-rajcatka, oregano, kmin, cerne-olivy, okurka, feta-syr, cervena-cibule, bily-jogurt, sul, pepr

Instrukce

Nejprve uvařte rýži: Do menšího hrnce nalijte 300 ml vody, přidejte rýži, přiklopte pokličkou a vařte na středním plameni 20–25 minut (nebo dle času uvedeného na obale).

Mezitím si na středním plameni rozpalte nepřilnavou pánev. Vložte do ní krůtí maso a cherry rajčátka a ochuťte solí, pepřem, oreganem a kmínem. Promíchejte a za občasného míchání restujte 10 minut na středním plameni.

Po uplynutí uvedeného času plamen vypněte a masovou směs ponechte na pánvi, dokud se neuvaří rýže. Poté nakrájejte černé olivy na tenké plátky, společně s rýží je přidejte k masové směsi a promíchejte.

Následně nakrájejte okurku na tenké plátky, dejte ji do misky společně se sýrem feta, cibulí, jogurtem, solí a pepřem a vše promíchejte.

Masovou směs s rýží podávejte s okurkovým salátem.