Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rychlý tuňákový salát

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rychlý tuňákový salát

19 min 9 min Snadné 2 porce

Konec výmluvám, že nemáte na jídlo čas. Super rychlý zeleninový salát s tuňákem a vajíčkem zvládnete nachystat do deseti minut. Je plný vitamínů, minerálů a bílkovin, které vás zasytí. Ocení ho tak všichni, kdo jsou přes celý den pořád v běhu, i ti, co si rádi dají k večeři něco lehkého a přitom zdravého.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

354 kcal 29g Bílkoviny 20g Tuky 12g Cukry

Suroviny

salatove-listy, balzamiko-ocet, rajcata, tunak, citronova-stava, lnene-seminko, vejce, feta-syr, sul, pepr

Instrukce

Připravte si 2 misky a natrhejte do nich salátové listy. Do každé porce přidejte 1 lžíci balzamikového octa a promíchejte.

Rajčata nakrájejte na menší kousky a rozdělte do misek.

Tuňáka vyjměte z konzervy, osušte papírovými utěrkami a rozdělte do misek.

Obě porce pokapejte citronovou šťávou a posypte lněnými semínky.

Vejce dejte do hrnce s vroucí vodou, ztlumte plamen na mírný stupeň a vejce uvařte podle libosti naměkko (5–6 minut) nebo natvrdo (7–9 minut). Po uvaření vejce oloupejte, rozkrojte na poloviny a rozdělte do obou misek.

Nakonec do obou porcí salátu rozdrobte fetu, podle libosti salát dochuťte solí a pepřem a podávejte.