Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rychlé rýžové nudle se špenátem, dýňovými semínky a balkánským sýrem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rychlé rýžové nudle se špenátem, dýňovými semínky a balkánským sýrem

22 min 12 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

433 kcal 14g Bílkoviny 20g Tuky 50g Cukry

Suroviny

ryzove-nudle, cibule, cesnek, olivovy-olej, spenat, voda, tymian, dynova-seminka, balkansky-syr, sul, pepr

Instrukce

Rýžové nudle uvařte dle instrukcí na obalu. Poté je sceďte a zchlaďte ve studené vodě.

Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Následně si na středním plameni rozpalte pánev s olivovým olejem. Jakmile bude olej rozpálený, vložte do pánve česnek a cibuli a restujte 2 minuty na středním plameni. Poté přidejte špenát a vodu, vše osolte, opepřete a poduste (2–3 minuty).

Nakonec přidejte rýžové nudle a tymián, plamen stáhněte namírný stupeň a směs prohřejte (2–3 minuty).

V momentě, kdy budou nudle teplé, pokrm rozdělte na jednotlivé porce. Každou porci posypte dýňovými semínky a balkánským sýrem.

Poznámky

Tipy na servírování: Jednotlivé porce můžete dle chuti posypat nahrubo nasekanou hladkolistou petrželovou natí.