Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rychlá houbová polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rychlá houbová polévka

55 min 30 min Snadné 6 porce

Také patříte k vášnivým milovníkům a sběratelům hub? Pak je tento recept určený přímo pro vás. Kromě oblíbené smaženice se totiž dá z této zdravé a jedinečné suroviny připravit třeba i tato rychlá houbová polévka. Hotovou ji máte do půl hodinky, tak směle do toho.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

164 kcal 5g Bílkoviny 6g Tuky 22g Cukry

Suroviny

mrkev, celer, brambor, cibule-salotka, prepustene-maslo-ghee, houby, zeleninovy-vyvar, cesnek, majoranka, lahudkove-drozdi, sojova-smetana, sul, pepr

Instrukce

Čerstvé houby si očistěte a nakrájejte na menší kousky. Totéž udělejte i s mrkví, celerem a bramborami. Šalotky nakrájejte najemno.

Rozpalte pánev, nechte na ní rozpustit ghí a na něm poté na středním plameni osmahněte šalotku (2 minuty).

Sušené houby slijte a spolu s čerstvými houbami a připravenou zeleninou je přidejte k šalotce. Vše podlijte trochou vývaru, přiklopte pokličkou a nechte 5 minut dusit na středním plameni.

Po uplynutí uvedeného času přilijte zbývající vývar, prolisujte do polévky stroužky česneku a vařte na středním plameni, dokud zelenina nezměkne (20 minut).

Nakonec polévku okořeňte a přidejte smetanu. Pokud chcete, můžete polévku rozmixovat.

Poznámky

Polévku můžete před podáváním zakápnout olivovým olejem a ozdobit osmaženými houbami, lístky čerstvé bazalky a nasekanou jarní cibulkou.