Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rybízový trifle

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rybízový trifle

93 min 3 min Střední 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

308 kcal 20g Bílkoviny 4g Tuky 47g Cukry

Suroviny

tvaroh, cerveny-rybiz, maliny

Instrukce

Nejprve si v misce pomocí lžičky či metličky vyšlehejte tvaroh a uložte ho prozatím do lednice.

Poté si nachystejte sklenice na pohár a rovnoměrně do nich rozdělte čerstvý rybíz a maliny.

Nyní si připravte směs na rybízové želé. V rendlíku si pomocí metličky smíchej te rybízovou šťávu, 150 ml vody a agar, výslednou směs přiveďte k varu a poté ji nechte vařit 2 minuty na mírném plameni. Následně obsah rendlíku rovnoměrně rozdělte do sklenic s rybízem a malinami a všechny sklenice dejte alespoň na 1 hodinu chladit do lednice.

Po uvedené době začněte připravovat pudink. Nejdříve si v misce smíchejte pudinkový prášek se třtinovým cukrem a 150 ml mléka. Zbylých 350 ml mléka nalijte do čistého rendlíku a přiveďte k varu. Do vroucího mléka pak za stálého míchání metličkou po několika dávkách nalijte pudinkovou směs z misky.

Poté odstavte rendlík z ohřevu a jeho obsah šlehejte metličkou, dokud směs nezhoustne (potrvá to přibližně 1 minutu). Hotový pudink nechte cca 10 minut chladnout. Následně ho rovnoměrně rozdělte do sklenic s ovocem a vychla zeným želé a sklenice vraťte ještě alespoň na 15 minut do lednice.

Mezitím si rozdrobte bezlepkové piškoty na menší kousky.

Po 15 minutách chlazení navrch sklenic rozdělte vychlazený tvaroh, ten posypte rozdrobenými piškoty a hotové trifles* rovnou podávejte.

Poznámky

TIP: Tvarohovou vrstvu s piškoty můžete ozdobit hořkou čokoládou, kakaovými boby, větvičkou červeného rybízu nebo například lyofilizovanými malinami.

*Trifle je britský nepečený dezert, jehož příprava spočívá ve vrstvení několika druhů ingrediencí do skleněné nádoby. Ačkoli se trifles mohou pyšnit nespočtem kreativních variací, tradičně bývá jejich základem piškot či piškotové těsto,obvykle smetanový krém, čerstvé ovoce a často také ovocná želatina.