Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rybí vývar

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rybí vývar

75 min 55 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

0 kcal 0g Bílkoviny 0g Tuky 0g Cukry

Suroviny

mrkev, petrzelova_nat, celer, cibule, bobkovy-list, cesnek, kapr, voda

Instrukce

Nejprve si na větší kusy nakrájejte mrkev, petržel a celer. Zeleninu neškrábejte, ale pouze důkladně omyjte. Cibuli rozkrojte napůl.

Připravte si větší hrnec a nasucho v něm na středním plameni opečte připravenou zeleninu (8–10 minut). Následně přidejte bobkové listy, česnek a rybí hlavy nebo filety a vše zalijte cca 2,5 l studené vody. Přiveďte k varu, poté plamen ztlumte na mírný stupeň a nechte jenom lehce probublávat.

Rybí vývar vařte 45–60 minut na mírném plameni a během vaření z povrchu vývaru sundávejte pěnu, která je tvořena sraženou bílkovinou. Vývar tak po uvaření nebude zakalený.

Poznámky

Rybí vývar můžete použít na rybí polévku s kořenovou zeleninou. Recept najdete na našich stránkách a aplikaci.