Kdo tvrdí, že kapr se jí jen o Vánocích? Tradice nejrůznějších úprav kapra se v tento čas sice stále drží, je však veliká škoda, že se kapr neobjevuje častěji na našich jídelníčcích. Pojďte s námi zaexperimentovat a dopřejte si tuto zdravou rybu třeba v polévce.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Rybí polévka z kapra
42 min
22 min
Snadné
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
366 kcal
22g Bílkoviny
12g Tuky
40g Cukry
Suroviny
- 120 g cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g celeru
- 100 g kořenové petržele (očistit)
- 150 g červené kapie
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička uzené papriky
- 2 bobkový list
- 4× kuličky nového koření
- 750 ml zeleninového vývaru
- 200 g rajčat
- 300 g filetu z kapra bez kůže
- 1 lžíce vinného octa
- 4 kusy žitného chleba
- sůl
- pepř