Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rybí polévka s kořenovou zeleninou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rybí polévka s kořenovou zeleninou

43 min 33 min Střední 5 porce

Dokážete si představit Vánoce bez poctivé rybí polévky? My tedy rozhodně ne, a proto jsme tu pro vás s receptem, který je součástí naší kuchařky Jíme zdravě o Vánocích. Ta kromě lahodných receptů ke Sváteční tabuli nevynechává ani různé druhy cukroví a dalších lahůdek. Vyzkoušíte?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

223 kcal 10g Bílkoviny 13g Tuky 14g Cukry

Suroviny

celer, mrkev, cibule, olivovy-olej, maslo, cesnek, bobkovy-list, nove-koreni, spaldova-mouka, muskatovy-orisek, citron, rybi-vyvar, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si nakrájejte celer a mrkev na drobné kostičky (cca 1 cm × 1 cm) a cibuli najemno.

Poté si na středním plameni rozpalte větší hrnec s olivovým olejem a máslem. Jakmile bude olej s máslem rozpálený, vložte do hrnce mrkev, cibuli a celer a vše stále na středním plameni orestujte dozlatova (zhruba 8–9 minut). Po uplynutí uvedeného času přidejte k zelenině česnek, bobkové listy a nové koření, zamíchejte a restujte další 3–4 minuty.

Následně k orestované zelenině přisypte mouku a přidejte muškátový oříšek a kůru z citronu. Důkladně promíchejte, aby se vytvořila jíška, a restujte 1–2 minuty. Nakonec vše zalijte vývarem a důkladně promíchejte metličkou. Plamen poté ztlumte na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a polévku za občasného míchání vařte 15–17 minut.

Po uplynutí uvedeného času najemno nakrájejte petrželovou nať a vložte ji do polévky. Osolte, opepřete, vypněte plamen a podávejte.

Poznámky

Recept na rybí vývar najdete na našich stránkách a aplikaci.