Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rybí karbanátky z candáta s bylinkovým pestem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rybí karbanátky z candáta s bylinkovým pestem

26 min 6 min Snadné 8 kusů

Zdravý oběd nebo večeře, které máte do půl hodinky na stole. Rybí karbanátky jsou samozřejmě výborné, ale co si na tomto receptu zamilujete nejvíc je bylinkové pesto - na kombinaci petržele a kopru už po ochutnání jen tak nezapomenete.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

157 kcal 10g Bílkoviny 8g Tuky 10g Cukry

Suroviny

candat, ovesna-mouka, vejce, petrzelova_nat, kopr, slunecnicovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Candáta zbavte kůže a dejte jej do mixéru typu sekáček. Rozmixujte najemno.

Rozmixovaného candáta smíchejte s ovesnou moukou, vejcem, sušenou petrželovou natí, sušeným koprem, solí a pepřem. Pokud je směs příliš lepivá, přidejte další mouku.

Ze směsi vytvarujte mokrou rukou 8 karbanátků o průměru 3 cm.

Na silném plameni rozpalte olej, poté plamen snižte na střední stupeň a karbanátky osmažte z obou stran dozlatova (cca 2,5 minuty z každé strany).

Všechny suroviny na pesto rozmixujte najemno. Podávejte s karbanátky.

Poznámky

Vhodnou přílohou jsou třeba vařené brambory nebo bramborová kaše.