Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Roláda s čokoládou a banány

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Roláda s čokoládou a banány

150 min 10 min Střední 10 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

243 kcal 11g Bílkoviny 13g Tuky 20g Cukry

Suroviny

vejce, trtinovy-cukr, citron, spaldova-mouka, holandske-kakao, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Připravte si 2 větší mísy. V jedné vyšlehejte bílky se špetkou soli v tuhý sníh. V druhé míse vyšlehejte žloutky s cukrem v hustou pěnu a poté k nim přidejte citronovou kůru. K žloutkové směsi prosejte přes sítko špaldovou mouku a kakao a promíchejte. Následně do směsi postupně přidávejte vyšlehaný tuhý sníh a opatrně míchejte.

Vzniklé těsto nalijte na připravený plech. Těsto uhlaďte a dejte péct na 10–12 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Po upečení korpus nechte vychladnout.

Mezitím si připravte krém. V menší míse smíchejte tvaroh, smetanový sýr a med a z této směsi vyšlehejte hladký krém. Na vychladlý korpus naneste připravený krém a po okraji, od kterého začnete roládu rolovat, podélně rozmístěte oloupané banány a poté roládu opatrně srolujte. Takto připravenou roládu vložte alespoň na 2 hodiny do lednice. Vychlazenou roládu nakrájejte na požadovaný počet porcí a podávejte.

Poznámky

Připravte si trochu krému navíc ze 100 g tvarohu, 100 g smetanového sýru a 15 g medu. Hotovou roládu pak krémem potřete a nakonec pokapejte čokoládou.