Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Roastbeefový sendvič s ředkvičkovým dipem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Roastbeefový sendvič s ředkvičkovým dipem

33 min 13 min Střední 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

439 kcal 24g Bílkoviny 13g Tuky 56g Cukry

Suroviny

hovezi, redkvicky, horcice, bily-jogurt, zitny-chleb, rajcata, rukola, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 200 °C a připravte si pánev vhodnou do trouby.

Hovězí roštěnec očistěte a z obou stran osolte a opepřete.*

Na silném plameni rozpalte pánev, maso zprudka opečte (1 minutu z každé strany), přemístěte do trouby a pečte 6–7 minut na 190–200 °C.

Mezitím v menší misce smíchejte ředkvičky, dijonskou hořčici, jogurt, sůl a pepř.

Upečené maso vyjměte z pánve a na 5 minut zabalte do alobalu. Poté jej nakrájejte na tenké plátky a osušte papírovou utěrkou.

Na 2 plátky chleba naneste ředkvičkový dip, přidejte rajče, rukolu a nakonec roastbeef. Sendviče přiklopte zbylými plátky chleba a podávejte.

* Pokud máte čas, maso marinujte přes noc.

Poznámky

Vždy je lepší péct větší kousek roštěnce (minimálně 400–500 g). V tomto případě se doba pečení prodlouží na 11–12 minut. Pokud je pro vás maso uvnitř moc krvavé, vraťte jej do trouby na dalších 5–10 minut.