Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Roastbeef s křenem a okurkou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Roastbeef s křenem a okurkou

45 min 30 min Střední 5 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

422 kcal 25g Bílkoviny 18g Tuky 35g Cukry

Suroviny

hovezi, rajcata, cesnek, horcice, koriandr, tymian, olivovy-olej, pepr, kren, okurka, kvaskovy-chleb

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Ve větší míse smíchejte rajčatový protlak, utřený česnek, 3 lžíce dijonské hořčice, koriandr a tymián.

Očistěte si hovězí roštěnou, vcelku ji přidejte do mísy a rovnoměrně ji obalte připravenou směsí.

Vezměte větší pánev vhodnou do trouby a rozehřejte v ní 3 lžíce olivového oleje. Přidejte maso a opékejte ho na mírném stupni ohřevu 5 minut z každé strany, aby se zatáhlo. Poté pánev přemístěte do předehřáté trouby a maso pečte z jedné strany 10 minut při 170–180 °C; pak maso otočte a pečte dalších 10 minut při stejné teplotě.

Po upečení vyndejte maso z trouby, zabalte do alobalu a nechte 5 minut odpočinout.

Hotový roastbeef nakrájejte na tenké plátky a podávejte na kváskovém chlebu se sterilovanými okurkami, nastrouhaným křenem a zbylou hořčicí

Poznámky

TIP testérů: Testérka Zuzana si při pečení pomohla kuchyňským

teploměrem – po otočení nechala roštěnou dopékat tak dlouho, dokudteplota ve středu masa nedosahovala 45–55 °C.