Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rizoto z červené řepy

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rizoto z červené řepy

45 min 40 min Snadné 4 porce

Pokrmy, které si můžete upravit podle toho, co zrovna máte doma, jsou jistotou, která nikdy nezklame. I když zrovna nemáte plnou ledničku, dá se vykouzlit výživný a chutný pokrm. Vyzkoušejte tentokrát třeba rizoto z červené řepy.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

274 kcal 5g Bílkoviny 10g Tuky 41g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, cesnek, ryze, rozmaryn, cervena-repa, zeleninovy-vyvar, prepustene-maslo-ghee, sul, pepr

Instrukce

Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.

Do pánve přidejte najemno nasekanou cibulku a opékejte při středním plameni 4 minuty.

Stroužky česneku prolisujte, přidejte do pánve a nechte opéct další 1 minutu.

Do pánve nasypte rýži a za stálého míchání opékejte ještě další 3–4 minuty, dokud kraje nezesklovatí.

Poté přisypte rozmarýn, opět zamíchejte, přidejte nastrouhanou řepu a vše zalijte cca 150 ml vývaru. Vývar nechte vsáknout a postup opakujte, dokud nespotřebujete všech 800 ml.

Rýži ochutnejte a pokud ještě není uvařená, přilijte vodu či vývar.

Nakonec rizoto zjemněte lžící másla a dochuťte solí a pepřem.

Hotové rizoto rozdělte do 4 talířů a podávejte.

*Pokud použijete celozrnnou rýži, bude příprava rizota trvat o něco déle než s rýží arborio.

Poznámky

Rizoto podávejte se zeleninovými chipsy a nočkem čerstvého sýru.