Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rizoto s kari a kokosovým mlékem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rizoto s kari a kokosovým mlékem

34 min 24 min Snadné 3 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

503 kcal 13g Bílkoviny 21g Tuky 66g Cukry

Suroviny

basmati-ryze, kesu-orechy, olivovy-olej, jarni_cibulka, fazolove-lusky, kokosove-mleko, kari, kurkuma, limetka, sul

Instrukce

Rýži basmati propláchněte v cedníku pod studenou vodou a následně ji dejte vařit podle návodu na obalu (bílá rýže basmati se většinou vaří 15–20 minut v 1,5–2násobném objemu osolené vody).

Mezitím si na suché pánvi opražte kešu ořechy (1-2 minuty na mírném plameni) a dejte je zatím stranou.

Následně si v pánvi rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, přidejte nakrájené zelené části jarních cibulek a opékejte je na středním plameni 1–2 minuty dozlatova; na posledních 30 sekund do pánve přidejte i fazole (nebo hrášek) a vše nechte společně prohřát. Poté pánev odstavte.

Až se uvaří rýže, připravte si hlubokou pánev (nebo hrnec), nalijte do ní kokosové mléko, přidejte kari koření, kurkumu, limetkovou kůru a sůl a vše nechte zahřívat na středním plameni, dokud směs nezačne pobublávat (potrvá to přibližně 1–2 minuty).

Poté do směsi přidejte uvařenou rýži, promíchejte a zahřívejte další 1–2 minuty. Následně směs dochuťte limetkovou šťávou a pánev odstavte.

Do směsi v pánvi vmíchejte opečenou jarní cibulku s fazolemi (nebo hráškem), hotové rizoto rozdělte na 3 porce a každou posypte opraženými kešu ořechy.

Poznámky

Pokud máte doma kokosové plátky, zkuste jimi výsledný pokrm posypat společně s kešu ořechy – dodají jídlu příjemnou křupavost.