Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rizoto s houbami a kuřecím masem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rizoto s houbami a kuřecím masem

50 min 40 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

597 kcal 53g Bílkoviny 13g Tuky 66g Cukry

Suroviny

kureci-maso, olivovy-olej, portobello, cesnek, celozrnna-ryze, vinny-ocet, voda, smetana, pazitka, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

Kuřecí maso osolte a opepřete. Ve větší pánvi rozpalte olej a maso restujte na středním plameni cca 2 minuty z každé strany. Následně jej přendejte na plech, pečte 15–20 minut na 180 °C a poté nakrájejte na tenčí plátky.

Houby mezitím dejte do stejného hrnce, ve kterém se restovalo kuře, osolte, přidejte česnek a restujte na středním až silném plameni 4–5 minut, dokud houby díky soli nepustí vodu a nezměknou. Poté je přendejte do misky a odložte stranou.

Hrnec vraťte na plotnu, vložte do něj rýži a restujte cca 2 minuty na středním až silném plameni. Následně zalijte octem a asi 300 ml vody. Vařte 20–25 minut na středním plameni a postupně přilévejte vodu po 100–200 ml, dokud se voda nevstřebá a rýže nebude hotová. Nakonec přilijte smetanu a 1–2 minuty provařte na mírném až středním plameni.

Rizoto servírujte s kuřetem a pažitkou.