Mlsáte rádi, ale potřebujete si trochu hlídat příjem kalorií? S naším koláčem z ricotty si z toho nemusíte dělat těžkou hlavu. Je nadýchaný, lehoučký a úplně se rozplývá na jazyku. Pohanková mouka navíc nezatěžuje střeva jako mouka z jiných obilovin a není v něm ani lžička přidaného cukru. Přesvědčte se, že chuť na sladké lze uspokojit i zdravě.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Ricottový koláč s banánem a pohankovou moukou
80 min
50 min
Střední
16 porce
Recept
Výživové hodnoty
181 kcal
6g Bílkoviny
7g Tuky
21g Cukry
Suroviny
- 2× střední banán
- 400 g ricotty
- 3× vejce (oddělit bílky a žloutky)
- 2 lžíce medu
- 200 ml polotučného mléka
- 300 g celozrnné pohankové mouky hladké
- 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
- 100 g hořké čokolády (min. 70 % kakaa)
- sůl