Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Řepný hummus s rozmarýnem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Řepný hummus s rozmarýnem

60 min 40 min Střední 5 porce

Hummus z červené řepy je možná méně obvyklou variantou této oblíbené pochoutky, nicméně vám garantujeme, že vás dostane nejen svou chutí, ale i krásnou barvou. Když přidáte ještě rozmarýn, jako tečku na závěr, dovedete tento řepný hummus k dokonalosti.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

116 kcal 6g Bílkoviny 4g Tuky 14g Cukry

Suroviny

cervena-repa, cizrna, sul, tahini, citron, rozmaryn

Instrukce

Troubu předehřejte na 200 °C.

Oloupejte řepu, zabalte do alobalu, dejte do trouby a pečte 40 minut.

Upečenou řepu opatrně vyjměte a nechte vychladnout.

Vychladlou řepu nakrájejte a dejte do mixéru společně s cizrnou. Mixujte do hladka.

Poté přidejte sůl, tahini, citron a 2 lžíce vody.

Opět rozmixujte, dokud nebudete mít hladkou směs.

Nakonec přimíchejte rozmarýn a přemístěte hummus do zavírací misky.

Podávejte s krekry, nebo zeleninou.

Hummus skladujte v lednici.