Hledáte recept na nápaditou snídani či brunch? Pak jste tu správně! Nebojte se použití červené řepy v sladkém receptu. Řepné vafle vás příjemně překvapí svou chutí a barevným provedením. Kombinace s řeckým jogurtem, medem a čerstvým ovocem je opravdu lahodná.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Řepné vafle
35 min
5 min
Snadné
8 kusů
Recept
Výživové hodnoty
239 kcal
9g Bílkoviny
8g Tuky
31g Cukry
Suroviny
- 2× vejce velikosti M
- 3 lžíce medu v tekutém stavu
- 1× předvařená červená řepa (střední velikost)
- 30 g kokosového oleje v tekutém stavu
- 350 ml mandlového mléka (můžete nahradit polotučným kravským)
- 220 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 400 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
- 2 lžíce medu v tekutém stavu (k podávání)