Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Řepné vafle

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Řepné vafle

35 min 5 min Snadné 8 kusů

Hledáte recept na nápaditou snídani či brunch? Pak jste tu správně! Nebojte se použití červené řepy v sladkém receptu. Řepné vafle vás příjemně překvapí svou chutí a barevným provedením. Kombinace s řeckým jogurtem, medem a čerstvým ovocem je opravdu lahodná.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

239 kcal 9g Bílkoviny 8g Tuky 31g Cukry

Suroviny

vejce, med, cervena-repa, kokosovy-olej, mandlove-mleko, spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, skorice, bily-jogurt

Instrukce

Nejprve dejte rozehřívat vaflovač.

Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do hlubší nádoby, přidejte špetku soli a vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky dejte do větší mísy, přidejte k nim med a vyšlehejte.

Pomocí tyčového mixéru rozmixujte vařenou řepu s kokosovým olejem a mandlovým mlékem.

Do větší mísy s vyšlehanými žloutky přidejte rozmixovanou řepu. Zamíchejte a následně ke směsi prosejte mouku, prášek do pečiva a skořici. Míchejte, dokud těsto nebude hladké a bez hrudek, a poté do něj opatrně vmíchejte bílky.

Hotové těsto nalévejte do nepřilnavého vaflovače a pečte 4–5 minut. Hotové vafle podávejte s jogurtem a medem.

Poznámky

Vafle podávejte s čerstvým ovocem.