Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Řepné carpaccio

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Řepné carpaccio

12 min 2 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

73 kcal 3g Bílkoviny 4g Tuky 7g Cukry

Suroviny

cervena-repa, olivovy-olej, umeocet, slunecnicove-seminko, rukola, pepr

Instrukce

Předvařenou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky (můžete si pomoci mandolínou).

Poté si v misce smíchejte olivový olej s umeoctem, se vzniklou zálivkou promíchejte plátky řepy a rozprostřete je na talíř.

Nyní si nasucho rozehřejte nepřilnavou pánev, nasypte na ni slunečnicová semínka a pražte je cca 2 minuty na středním plameni – semínka by měla pouze lehce zezlátnout.

Opraženými semínky posypte řepu na talíři a navrch přidejte pár lístků rukoly.

Hotové carpaccio podle chuti opepřete a podávejte.