Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Řepné burgery s avokádovou houskou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Řepné burgery s avokádovou houskou

64 min 24 min Náročné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

544 kcal 19g Bílkoviny 26g Tuky 55g Cukry

Suroviny

cervena-repa, cibule-salotka, horcice, tymian, pohankova-mouka, mleko, vejce, cesnek, olivovy-olej, sul, pepr

Instrukce

Na pečení avokádových housek předehřejte troubu na 170 °C.

Do větší mísy nastrouhejte předvařenou řepu a obě šalotky.

Přidejte hořčici, tymián, mouku, mléko, vejce a utřený stroužek česneku. Směs osolte a opepřete dle chuti.

Rukama ze směsi vytvořte těsto na burgery. Pokud je těsto moc řídké, přisypte trochu pohankové mouky.

V pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje. Z těsta na burgery vytvarujte 4 kuličky, postupně je pokládejte na pánev a ze shora rukou stlačte. Burgery opékejte 4 minuty z každé strany na středním plameni.

Poté připravte avokádové housky. Avokáda oloupejte, vypeckujte a rozmixujte dohladka.

V míse vyšlehejte všechny bílky (postačí cca 1 minuta šlehání).

K bílkům přidejte prášek do pečiva a společně vyšlehejte do tuhého sněhu.

Do vzniklého sněhu opatrně zamíchejte rozmixovaná avokáda, mouku a lněná semínka. Pomalu míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.

Plech vyložte pečicím papírem a pomocí lžíce na něj z těsta vytvarujte 4 stejně velká kolečka. Kolečka posypte sezamovými semínky a dejte péct do předehřáté trouby na cca 12–15 minut při 170 °C.

Mezitím si připravte zálivku smícháním jogurtu, utřeného česneku a sušené bazalky. Hotovou zálivku osolte a opepřete dle chuti.

Každou upečenou housku rozkrojte napůl. Na jednu půlku dejte řepný burger, libovolnou zeleninu a přiklopte druhou půlkou housky.

Hotové burgery rozdělte do 4 talířů a podávejte s jogurtovou zálivkou.

Poznámky

Avokádové housky jsou skvělá alternativa k běžnému pečivu.