Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ředkvičková pomazánka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Ředkvičková pomazánka

10 min 0 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

121 kcal 4g Bílkoviny 9g Tuky 5g Cukry

Suroviny

redkvicky, domaci-lucina, cottage-syr, kopr, pazitka, citronova-trava, recky-jogurt, sul, pepr

Instrukce

Ředkvičky nastrouhejte nahrubo, osolte a dejte do misky na 5 minut stranou.

Mezitím si nadrobno nasekejte kopr.

Následně slijte všechnu vodu, kterou ředkvičky pustily, a do misky přidejte lučinu a nasekaný kopr.

Vše pečlivě promíchejte, osolte a opepřete. Podle chuti můžete přidat citronovou šťávu.

Hotovou pomazánku dejte odležet alespoň na 20 minut do lednice.

*Recept na domácí lučinu najdete v naší kuchařce (str. 34) a také na našich webových stránkách.

Poznámky

TIP testérů: Testérka Renata radí nechat pomazánku odležet do druhého dne, aby se lépe rozvinula vůně kopru.