Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ředkvičková polévka s koprem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Ředkvičková polévka s koprem

30 min 20 min Snadné 4 porce

Máte rádi ředkvičky a chtěli byste je využít i jinak než do salátu? Přinášíme vám inspiraci na jejich tepelnou úpravu. Výsledkem bude lahodná krémová polévka, kterou doporučujeme podávat s koprem.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

226 kcal 6g Bílkoviny 6g Tuky 37g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule-salotka, redkvicky, brambor, zeleninovy-vyvar, sojova-smetana, sul, pepr, kopr

Instrukce

V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, přidejte najemno nakrájenou cibulku a osmahněte.

Po chvilce přidejte ředkvičky nakrájené na plátky a 5 minut opékejte.

Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a přidejte je do hrnce k ředkvičkám.

Vše opékejte dalších 5 minut, zalijte vývarem, přidejte listy z ředkviček, přiklopte pokličkou a nechte vařit.

Vařte 20-25 minut do změknutí brambor.

Polévku odstavte, nechte vychladnout, rozmixujte tyčovým mixérem, zjemněte smetanou a před podáváním posypte nasekaným koprem.