Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ředkvičková polévka s jarní cibulkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Ředkvičková polévka s jarní cibulkou

40 min 15 min Snadné 3 porce

Pusťte jaro pomalu do kuchyně se svěží ředkvičkovou polévkou z naší kuchařky Jak jíme zdravě na jaře.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

207 kcal 4g Bílkoviny 16g Tuky 11g Cukry

Suroviny

redkvicky, jarni_cibulka, cesnek, tymian, petrzelova_nat, olivovy-olej, maslo, zeleninovy-vyvar, smetana, sul, pepr

Instrukce

Ředkvičky omyjte, následně jim odkrojte nať a přemístěte je do misky, kterou prozatím odložte stranou.

Odkrojenou ředkvičkovou nať nakrájejte společně s jarní cibulkou nahrubo a poté si nakrájejte najemno česnek, tymián a petrželovou nať.

Nyní si připravte větší hrnec a rozehřejte v něm 1 lžičku olivového oleje a 20 g másla.

Následně do hrnce přidejte nakrájenou ředkvičkovou nať, jarní cibulku a česnek a vše za občasného promíchání opékejte 4–5 minut na středním plameni. Poté obsah hrnce zalijte zeleninovým vývarem a celou směs nechte vařit 8–10 minut na středním plameni bez pokličky.

Mezitím si připravte opečené ředkvičky s bylinkami. Nejprve všechny ředkvičky, které jste odložili do misky, nakrájejte na čtvrtiny.

Následně si vezměte pánev, na vysokém plameni v ní nechte důkladně rozehřát 1 lžičku olivového oleje, poté do pánve přidejte nakrájené ředkvičky a za stálého míchání je opékejte 2–3 minuty na vysokém plameni.

Po uvedené době vypněte ohřev,opečené ředkvičky posypte nakrájeným tymiánem a petrželovou natí, na závěr je podle chuti osolte a poté přemístěte celý obsah pánve do větší misky.

Až se dovaří polévka v hrnci, vypněte ohřev a polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Poté do hrnce přidejte smetanu a trochu pepře a vše ještě jednou důkladně promixujte.

Výslednou směs rozdělte do 3 talířů a do každé porce přidejte opečené ředkvičky s bylinkami. Nakonec každou porci polévky posypte ředkvičkovými výhonky a podávejte.