Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Red velvet layer cake

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Red velvet layer cake

260 min 45 min Střední 16 porce

Tento krásný dortík bude ideálním kandidátem na rodinnou oslavu, souhlasíte?

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

277 kcal 7g Bílkoviny 17g Tuky 24g Cukry

Suroviny

cervena-repa, balzamiko-ocet, med, kokosovy-olej, vanilkovy-extrakt, pohankova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, holandske-kakao, horka_cokolada

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Řepu rozmixujte na kaši a přemístěte do misky.

K řepě přidejte balzamikový ocet, med, kokosový olej, vanilkový extrakt, pohankovou mouku, prášek do pečiva, kakao a vše zamíchejte.

Hořkou čokoládu rozehřejte nad vodní lázní a přimíchejte do vzniklého těsta.

Kulatou dortovou formu (⌀ 20 cm) vyložte pečicím papírem a přilijte do ní těsto.

Formu s těstem vložte do předehřáté trouby, snižte teplotu na 160–170°C a pečte 40–45 minut.

Než se upeče korpus, připravte krém. Cottage sýr, smetanový sýr, med a vanilkový extrakt rozmixujte dohladka. Přimíchejte 3 lžíce škrobu a dejte do lednice.

Upečený korpus nechte vychladnout na mřížce.

Vychladlý korpus pak 2× podélně rozřízněte a do obou průřezů rozetřete ½ krému. Zbytkem krému pomažte vršek a boky dortu.

Krém uhlaďte cukrářskou špachtlí a dort dejte minimálně na 3 hodiny před podáváním chladit do lednice.