Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rebarborový koláč s drobenkou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rebarborový koláč s drobenkou

55 min 30 min Snadné 12 kusů

Oslavte příchod léta nejlepším rebarborovým koláčem s máslovo-mandlovou drobenkou. Tenhle čistě sezónní moučník vám okamžitě zvedne náladu. Jeho příprava je snadná a díky vybraným nutričně bohatším ingrediencím můžete hřešit s čistým svědomím. Jen pozor, rebarborová sezóna netrvá dlouho.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

304 kcal 8g Bílkoviny 19g Tuky 25g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, kyprici-prasek-do-peciva, tvaroh, med, slunecnicovy-olej, mleko, vejce, rebarbora

Instrukce

Troubu předehřejte na 175 °C.

Mouku smíchejte v jedné míse s práškem do pečiva. Tvaroh s medem, olejem, mlékem a vejci vyšlehejte v druhé míse.

Obsah obou mís spojte a těsto nalijte do vymazané formy (20x30cm).

Rebarboru očistěte, nakrájejte na malé kousky, smíchejte s 2 lžícemi medu a vyskládejte do formy na těsto.

Nakonec si připravte drobenku. Do misky dejte máslo, mleté i plátkové mandle, vločky a med. Rukama vše promněte a drobenku rozdrobte na rebarboru.

Koláč dejte péct do předehřáté trouby při 175° C na 25-30 minut.