Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rebarborový koláč

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rebarborový koláč

50 min 35 min Snadné 6 porce

Obohaťte svůj jídelníček o jedinečnou zeleninu, jejíž účinky na zdraví jsou opravdu nevídané. Ano, jedná se o rebarboru. Věřte, že tento lahodný koláč nevydrží dlouho bez povšimnutí.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

293 kcal 18g Bílkoviny 6g Tuky 49g Cukry

Suroviny

rebarbora, spaldova-mouka, kyprici-prasek, jedla-soda, ovesne-vlocky, tvaroh, vejce, stevie, mleko, rostlinny-tuk, pistacie

Instrukce

Troubu předehřejte na 175 °C.

Rebarboru pečlivě omyjte, podle potřeby z ní odkrojte zdřevnatělé konce a podélně ji nakrájejte na co nejmenší plátky.

Mouku společně se sodou a práškem do pečiva prosejte do větší mísy a přidejte ovesné vločky.

V druhé míse rozšlehejte tvaroh s vejcem a stévií.

Obsahy obou mís spojte, promíchejte vařečkou a přilijte mléko.

Vytvořte hladké polotekuté těsto bez hrudek.

Připravené těsto přelijte do vymazané formy (15 cm × 30 cm), poklaďte ho plátky rebarbory a dejte péct do předehřáté trouby.

Pečte při 165–175 °C 30–35 minut.

Těsto před vytažením z trouby ještě zkontrolujte špejlí.

Špejli zapíchnětedo těsta a vytáhněte ji. Pokud je její povrch suchý, koláč je dostatečně propečený. Pokud na špejli stále ulpívají drobečky, pečte ještě pár minut.

Hotový koláč nechte před podáváním vychladnout na mřížce,posypte sekanými pistáciemi a podávejte.

Poznámky

TIP: Kdo si nepotrpí na trpkost rebarbory, může ještě před pečením plátky obalit v kokosovém cukru nebo jiném sladidle.