Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rebarborová limonáda s medem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rebarborová limonáda s medem

30 min 15 min Snadné 10 porce

Užívejte si sluníčka a osvěžte se zdravější a za nás rozhodně chutnější verzí klasických přeslazených limonád. Rebarbora je sezónní potravina a limonáda z ní je skutečně dokonalá. Její výroba je nenáročná na ingredience i čas a bezpečně každému vykouzlí úsměv na tváři.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

26 kcal 1g Bílkoviny 0g Tuky 6g Cukry

Suroviny

rebarbora, voda, med, citronova-stava

Instrukce

Rebarboru očistěte a nakrájejte na kostky.

V hrnci přiveďte k varu vodu, přihoďte rebarboru a hrnec přiklopte pokličkou.

Rebarboru nechte vařit cca 15 minut do úplného změknutí.

Směs přeceďte přes síto nebo utěrku, přimíchejte med, citronovou šťávu a nechte úplně vychladnout.

Skladujte v lednici. Pro přípravu limonády řeďte vodou podle chuti, my většinou ředíme v poměru 1:1.