Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ražniči se šťouchanými bramborami

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Ražniči se šťouchanými bramborami

43 min 23 min Střední 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

290 kcal 22g Bílkoviny 8g Tuky 31g Cukry

Suroviny

kureci-maso, worcesterova-omacka, mleta-paprika, cervena-paprika, cervena-cibule, zampiony, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si připravte ražniči. Troubu dejte předehřívat na 190 °C a vyložte si pečicím papírem plech (30 cm × 40 cm).

Následně si ve větší míse dobře promíchejte nakrájená kuřecí prsa s worcesterskou omáčkou, mletou paprikou, solí a pepřem.

Poté si připravte 4 špejle a postupně na ně napíchejte všechno okořeněné kuřecí maso z mísy, nakrájenou červenou papriku, červenou cibuli i žampiony; každá z těchto ingrediencí by se přitom na každé špejli měla objevit celkem 2×.

Připravené špízy naskládejte na vyložený plech, vložte do předehřáté trouby a pečte 15–20 minut při 185–190 °C.

Zatímco se pečou špízy, začněte s přípravou šťouchaných brambor. V hrnci si přiveďte k varu 1,5 l vody, poté přidejte nakrájené brambory, ztlumte plamen na střední stupeň a vařte 12–15 minut.

Chvíli před dovařením brambor si v menší pánvi rozpalte máslo spolu s olivovým olejem, přidejte nakrájenou jarní cibulku, opékejte ji 1 minutu na středním plameni a poté odstavte.

Až se dovaří brambory, sceďte je a pomocí šťouchadla je rozšťouchejte. Následně brambory osolte a opepřete, přidejte k nim opečenou jarní cibulku a celou směs důkladně promíchejte. Šťouchané brambory rozdělte do 4 talířů, ke každé porci přidejte 1 špíz a podávejte.