Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ratatouille

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Ratatouille

65 min 55 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

97 kcal 5g Bílkoviny 4g Tuky 8g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, cesnek, oregano, rajcata, cuketa, lilek, parmazan, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Česnek utřete a cibuli nasekejte nahrubo. Připravte si pánev vhodnou do trouby (Ø 25 cm). Pokud máte jen obyčejnou pánev, připravte si k ní zároveň pečicí formu s výše uvedeným průměrem.

V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Přidejte nasekanou cibuli a smažte ji 2 minuty na mírném plameni.

Následně přidejte do pánve utřený česnek, oregano a rajčatový protlak a zamíchejte.

Hned nato přidejte plechovku krájených rajčat a vše nechte povařit 5 minut na mírném plameni.

Mezitím si nakrájejte obě cukety, lilek a rajčata na stejně silná kolečka (zhruba 3–4 mm). Kolečka začněte pokládat na rajčatovou směs

do barevného kruhu: pokud vaříte rajčata v pánvi vhodné do trouby, pokládejte kolečka přímo do pánve – pokud jste ovšem dosud

používali obyčejnou pánev, přelijte si nejprve rajčatovou směs do pečicí formy a teprve pak na ni začněte skládat kolečka. Zeleninu ještě

osolte a opepřete, pánev či formu přiklopte pokličkou nebo zakryjte alobalem a dejte do předehřáté trouby.

Ratatouille pečte 30–40 minut při 170–180 °C.

Poté odstraňte pokličku (případně alobal), zeleninu zasypejte parmazánem a pečte dalších 5 minut při stejné teplotě.

Poznámky

TIP: Ratatouille jsme podávali s hrstí nahrubo nasekané čerstvé bazalky smíchané s 1 lžící olivového oleje.