Rajská omáčka s hovězím masem a kolínky potěší snad všechny generace. Lahodná a jemně nasládlá s rozmanitou vůní koření, a hlavně plná zeleniny - taková by měla být. Zaručujeme, že chutná jako ta od maminky.

Autor: Mandimu • 1 minut čtení
Rajská omáčka recept
136 min
131 min
Střední
4 porce
Recept
Výživové hodnoty
525 kcal
39g Bílkoviny
17g Tuky
52g Cukry
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g mrkve (nakrájet na kostičky)
- 100 g bulvového celeru (nakrájet na kostičky)
- 100 g kořenové petržele (nakrájet na kostičky)
- 550 g hovězího zadního
- 200 g bílé cibule (nakrájet najemno)
- 30 g rajčatového protlaku
- 2 g bobkového listu
- 5× kuličky nového koření
- 1× celá skořice
- 2 lžíce třtinového cukru
- 400 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 2.95 l vody
- 200 g celozrnných těstovin (typu kolínka)
- 13 g másla
- sůl
- pepř