Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rajčatový salát

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rajčatový salát

25 min 0 min Snadné 3 porce

Rajčatový salát se dá připravit na vícero způsobů. Tento recept je jeho lehce pikantní verzí, která je výjimečná pro své dokonalé vyvážení chutí. Dá se vychutnat jen tak samotný, ale skvěle se hodí i jako příprava k masu či hlavnímu jídlu. Vyzkoušejte ještě dnes.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

94 kcal 3g Bílkoviny 1g Tuky 18g Cukry

Suroviny

rajcata, cervena-cibule, ocet, trtinovy-cukr, voda, petrzelova_nat, sul

Instrukce

Rajčata rozpulte, zbavte „bubáků“ a nakrájejte na tenčí plátky. Cibuli nakrájejte také na tenké plátky.

Rajčata i cibuli dejte do větší mísy, přilijte ocet, zasypte cukrem a solí (cca ½ lžičky) a promíchejte. Nechte 5 minut odstát, aby rajčata pustila šťávu. Poté přimíchejte vodu a petrželovou nať.

Nechte 10 minut odležet v lednici a podávejte vychlazené.

Poznámky

Salát můžete před podáváním posypat pepřem.