Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rajčatová polévka s mrkví

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rajčatová polévka s mrkví

44 min 24 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

316 kcal 11g Bílkoviny 13g Tuky 38g Cukry

Suroviny

mrkev, cibule, cesnek, olivovy-olej, zeleninovy-vyvar, rajcata, vinny-ocet, maslo, balkansky-syr, oregano, kvaskovy-chleb, sul, pepr

Instrukce

Mrkev, cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na kostičky.

Následně si připravte větší hrnec, na středním plameni v něm rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nakrájenou mrkev a cibuli a vše opékejte 5–6 minut na středním plameni. Poté do hrnce přidejte nakrájený česnek a vše opékejte další 1–2 minuty.

Následně do hrnce přidejte zeleninový vývar, krájená rajčata z plechovky, vinný ocet, sůl a pepř, ztlumte plamen na mírný stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a celou směs vařte 15–16 minut do změknutí zeleniny.

Po uvedené době vypněte ohřev, přidejte do hrnce máslo, připravte si tyčový mixér a celý obsah hrnce rozmixujte na hladký krém. Rozmixovanou směs ještě podle chuti dosolte a dopepřete a následně ji rozdělte do 4 talířů.

Nakonec do každé porce polévky rozdrobte balkánský sýr, jednotlivé porce ozdobte čerstvým oreganem a podávejte s kvasovým chlebem.