Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rajčatová polévka s bulgurem a fetou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rajčatová polévka s bulgurem a fetou

28 min 23 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

329 kcal 12g Bílkoviny 17g Tuky 32g Cukry

Suroviny

prepustene-maslo-ghee, olivovy-olej, cibule, cesnek, koriandr, skorice, zeleninovy-vyvar, bulgur, rajcata, feta-syr, bazalka, sul, pepr

Instrukce

V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo společně s olivovým olejem. Přidejte najemno nasekanou cibulku a opékejte při středním plameni 6 minut.

Přidejte utřený stroužek česneku, zamíchejte a přidejte koriandr se skořicí. Opékejte další 1 minutu, zalijte vývarem, přisypte bulgur a na kostky nakrájená rajčata.

Vše přiveďte k varu a vařte 15 minut na středním plameni do úplného změknutí bulguru.

Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem, rozdělte do 4 talířů a podávejte s nahrubo nastrouhaným sýrem feta a lístky čerstvé bazalky.

* Bulgur je předvařená nalámaná celozrnná pšenice s typickou oříškovou chutí. Je lehce stravitelný a běžně dostupný.

Poznámky

Tato polévka je hutná a zasytí, můžete se tedy obejít bez druhého chodu. Polévku jsme podávali s plátkem čerstvého kváskového chleba.