Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rajčatová polévka

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rajčatová polévka

43 min 38 min Snadné 4 porce

Rajčata chutnají i tekutá. Proto pro vás máme ten nejlepší recept na rajčatovou polévku s bazalkou. Nevyžaduje žádnou dlouhou přípravu, je bezlaktózová a její vůně se rozline po celém bytě a možná i dál. :-) Dopřejte si chuť rajských jablíček trochu jinak.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

106 kcal 2g Bílkoviny 7g Tuky 7g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule-salotka, cesnek, rajcata, zeleninovy-vyvar, bazalka, sul, pepr

Instrukce

V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni.

Do hrnce přidejte najemno nakrájené šalotky a opékejte 5–7 minut na středním plameni. K šalotkám přidejte utřený stroužek česneku a opékejte ještě další 1 minutu.

Poté ztlumte plamen na mírný, přidejte krájená rajčata, 500 ml zeleninového vývaru, sůl a pepř a vařte 30 minut.

Nakonec směs rozmixujte. Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů, ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.

Poznámky

Polévku podávejte s celozrnným pečivem.