Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rajčatová polévka

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rajčatová polévka

28 min 18 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

163 kcal 5g Bílkoviny 9g Tuky 17g Cukry

Suroviny

cibule, cesnek, repkovy-olej, oregano, bazalka, rajcata, sul, pepr

Instrukce

Nejprve nakrájejte cibuli najemno a česnek nahrubo.

Poté ve větší pánvi rozpalte olej a na mírném až středním plameni orestujte cibuli (3–4 minuty). Následně přidejte česnek, oregano a bazalku a restujte dalších 30–60 sekund.

Poté přilijte rajčata z plechovek, 1 plechovku naplňte vodou a tu vlijte do hrnce. Vařte 10–12 minut na středním plameni (do zhoustnutí).

Nakonec polévku rozmixujte dohladka*, dochuťte solí a pepřem a podávejte.

* Pokud preferujete jinou konzistenci, polévku nemusíte mixovat.

Poznámky

Podávejte s čerstvou bazalkou a parmazánem. Do polévky také můžete přidat krutony: 2 plátky celozrnného toustového chleba si nakrájejte na kostičky a opečte dozlatova buď na suché pánvi při středním stupni plamene, nebo na plechu při 200 °C (v obou případech to potrvá přibližně

8–10 minut).