Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rajčatová jáhlová kaše s mozarellou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rajčatová jáhlová kaše s mozarellou

17 min 12 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

398 kcal 20g Bílkoviny 13g Tuky 53g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, cesnek, rajcata, jahly, bazalka, voda, mozzarella, sul, pepr

Instrukce

V menším hrnci si rozehřejte 1 lžičku olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a česnek a opékejte 1 minutu na mírném plameni.

Následně do hrnce přidejte rajčatový protlak a opékejte dalších 30 sekund.

Poté do hrnce přidejte jáhly a sušenou bazalku, vše zalijte 450 ml vody a promíchejte.

Výslednou směs osolte a opepřete, zvyšte plamen na střední stupeň a nechte vařit 10 minut.

Uvařenou kaši přemístěte do servírovací misky, natrhejte do ní mozzarellu a podávejte.

Poznámky

TIP: Hotovou kaši můžete ozdobit čerstvou bazalkou.