Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rajčata s ricottou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Rajčata s ricottou

40 min 20 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

374 kcal 16g Bílkoviny 30g Tuky 18g Cukry

Suroviny

cherry-rajcatka, cervena-cibule, cesnek, olivovy-olej, ricotta, balkansky-syr, rozmaryn, tymian, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Rajčata rozpulte a cibule nakrájejte na měsíčky. Obojí smíchejte v misce s tymiánem, rozmarýnem, olivovým

olejem a utřeným česnekem.

Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 20–25 minut při 170–180 °C.

Mezitím si společně rozmixujte ricottu, balkánský sýr a špetku pepře.

Vzniklou směs nechte vychladit v lednici, než se dopečou rajčata.

Poté si připravte 2 servírovací talíře, rozdělte do nich vychlazenou ricottovou směs a posypte upečenými rajčaty.

Poznámky

TIP testérů: Testérka Dagmar doporučuje rajčata s ricottou podávat s čerstvou topinkou z kváskového chleba.