Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Rajčata plněná quinoou

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Rajčata plněná quinoou

55 min 25 min Střední 4 kusy

Jestli máte rádi plněná jídla, tenhle recept na zapečená plněná rajčata si nenechte ujít. Je čistě vegetariánský a bezlaktózový, ale nemusíte se bát, že byste měli rychle hlad. Quinoa vás nasytí pořádnou dávkou bílkovin a ostatní ingredience vás nacpou vitamíny. Hodí se vám jako lehčí večeře nebo zajímavý předkrm. Experimentujte s chutěmi a hrajte si s kořením či náplněmi. Bude vás to bavit.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

186 kcal 6g Bílkoviny 7g Tuky 23g Cukry

Suroviny

quinoa, rajcata, cibule, mrkev, olivovy-olej, mandlove-maslo, petrzelova_nat, muskatovy-orisek, ovesne-vlocky, sul, pepr

Instrukce

Quinou uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu.

Troubu předehřejte na 200 °C, připravte si plech a vyložte jej pečicím papírem.

Rajčata umyjte, odřízněte vršky a vnitřky vydlabte lžící.

Cibuli nakrájejte najemno a mrkev nastrouhejte nahrubo.

V pánvi si rozpalte olivový olej a mrkev s cibulí na něm osmahněte (cca 5 minut na středním až silném plameni).

Přidejte quinou, mandlové máslo, petrželovou nať, muškátový oříšek, ovesné vločky, sůl a pepř.

Připravenou směsí naplňte rajčata, dejte je na plech a pečte 20–25 minut při 190–200 °C.

Poznámky

Rajčata můžete před podáváním ozdobit čerstvou řeřichou.