Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Ragú s kořenovou zeleninou a vinným octem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Ragú s kořenovou zeleninou a vinným octem

170 min 160 min Snadné 4 porce

Kořenová zelenina je takový malý velký zázrak. Vždy podtrhne skvěle chuť různých druhů mas, a navíc dodá našemu tělu spoustu potřebných živin a vitamínů. Pojďte si s námi zkusit připravit tento pokrm, který potěší nejen u srdce, ale i na jazyku.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

435 kcal 29g Bílkoviny 22g Tuky 30g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, mrkev, celer, petrzelova_nat, hovezi, rajcata, trtinovy-cukr, vinny-ocet, voda, rozmaryn, tymian, bobkovy-list, nove-koreni, zampiony, sul, pepr

Instrukce

Připravte si větší hrnec, nalijte do něj olivový olej a rozpalte jej na středním plameni.

Jakmile bude olej dostatečně rozpálený, přidejte cibuli a stále na středním plameni restujte 5–7 minut, dokud cibule nebude zlatavá.

Poté do hrnce vložte mrkev, celer a petržel a restujte dalších 8–10 minut.

Po uplynutí uvedeného času přidejte maso, sůl, pepř, rajčatový protlak, cukr a ocet a vše restujte 5–7 minut na středním plameni.

Ve chvíli, kdy bude směs zarestovaná, ji zalijte vývarem a vodou a přidejte bylinky a koření.

Hrnec přiklopte pokličkou a vše vařte na mírném plameni 1,5–2 hodiny, dokud maso nezměkne.

Až bude maso měkké, vyjměte ho ze základu na omáčku a pomocí tyčového mixéru vše důkladně rozmixujte dohladka (minimálně 3–4 minuty).

Poté maso vložte zpět do omáčky, osolte, opepřete a přidejte žampiony. Hrnec opět přiklopte pokličkou a vše vařte dalších 10–12 minut na středním plameni.

Hotovou omáčku posypte nahrubo nakrájenou hladkolistou petrželovou natí a podávejte.

Poznámky

Ragú podávejte s kváskovým chlebem nebo bramborovou kaší.