Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Quinoová polévka se zeleninou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Quinoová polévka se zeleninou

41 min 21 min Snadné 4 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

212 kcal 6g Bílkoviny 12g Tuky 18g Cukry

Suroviny

mrkev, celer, zeli, kren, maslo, slunecnicovy-olej, tymian, quinoa, kureci-vyvar, petrzelova_nat, sul, pepr

Instrukce

Nejprve si oloupejte mrkev a celer a nakrájejte je na menší kostky. Zelí nakrájejte na tenké proužky. Křen oloupejte a nastrouhejte najemno.

Nyní si vezměte hrnec a na středním plameni v něm rozpalte máslo a slunečnicový olej. Poté do hrnce vložte nakrájenou mrkev a celer, nakrájené zelí a sušený tymián a vše opékejte 6–7 minut na středním plameni.

Následně do hrnce přidejte quinou, nastrouhaný křen, sůl a pepř, vše zalijte kuřecím vývarem a celou směs přiveďte na silném plameni k varu. Poté plamen snižte na střední stupeň a polévku vařte bez pokličky 13–14 minut.

Mezitím si najemno nasekejte petrželovou nať.

Až se dovaří polévka, vypněte plamen a přimíchejte do polévky nasekanou petrželovou nať. Následně polévku rozdělte na 4 porce a podávejte.