Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Quinoová kaše z Bolívie

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Quinoová kaše z Bolívie

25 min 15 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

258 kcal 6g Bílkoviny 8g Tuky 40g Cukry

Suroviny

quinoa, skorice, holandske-kakao, med, trtinovy-cukr, voda, horka_cokolada

Instrukce

Nachystejte si menší hrnec a vložte do něj quinou, skořici, holandské kakao, med a třtinový cukr. Poté celý obsah hrnce zalijte 400 ml vody a hrnec začněte zahřívat na silném plameni.

Až voda začne vřít, ztlumte plamen na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a směs nechte vařit 13–15 minut, dokud quinoa nezměkne. V průběhu vaření směs v hrnci občas promíchejte a v mezičase si nahrubo nasekejte čokoládu.

Až se dovaří kaše v hrnci, vypněte ohřev a do horké kaše vmíchejte nasekanou čokoládu. Následně obsah hrnce rozmixujte tyčovým mixérem, vzniklou směs rozdělte do 2 talířů a ihned podávejte.

Poznámky

Kaši podávejte s libovolným čerstvým ovocem, medem a lístky čerstvé máty. My jsme každou porci ještě ozdobili hoblinkami hořké čokolády.