Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Quinoová kaše s ricottou, pečenými rajčaty a cizrnou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Quinoová kaše s ricottou, pečenými rajčaty a cizrnou

30 min 20 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

400 kcal 19g Bílkoviny 11g Tuky 54g Cukry

Suroviny

voda, quinoa, cherry-rajcatka, cizrna, spenat, ricotta, dynova-seminka, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 220 °C.

V hrnci si přiveďte k varu 350 ml vody. Jakmile voda začne vřít, nasypte do hrnce quinou, osolte, ztlumte plamen na střední stupeň a vařte 20 minut.

Mezitím si připravte menší zapékací misku, vložte do ní cherry rajčátka společně s předvařenou cizrnou, misku přemístěte do předehřáté trouby a pečte 10–15 minut při 210–220 °C.

Až se dovaří quinoová kaše a dopečou se rajčátka s cizrnou, připravte si špenát.

Nachystejte si pánev, nalijte do ní 100 ml vody a přiveďte k varu. Následně do pánve vložte špenát, ztlumte plamen na střední stupeň, pánev nezakrývejte a nechte špenát spařit (na pánvi ho postačí nechat 1 minutu). Poté špenát sceďte a vymačkejte, abyste ho zbavili veškeré přebytečné tekutiny.

Uvařenou quinoovou kaši přemístěte do servírovací misky a přidejte k ní pečená rajčátka s cizrnou, spařený špenát a ricottu.

Nakonec vše posypte dýňovými semínky a podávejte.

Poznámky

TIP: Hotový pokrm dochuťte ¼ lžičky sušené bazalky a ¼ lžičky sušeného oregana.