Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Quinoová kaše s pečenou hruškou

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Quinoová kaše s pečenou hruškou

25 min 10 min Snadné 2 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

392 kcal 15g Bílkoviny 14g Tuky 49g Cukry

Suroviny

quinoa, voda, mandlove-mleko, vanilkovy-extrakt, hruska, liskove-orechy, tvaroh, stevie

Instrukce

Hrušky rozpulte a dejte péct do předehřáté trouby na 190 °C na 5–6 minut – anebo hrušky opečte na elektrickém či venkovním grilu

2 minuty z každé strany.

Quinou propláchněte alespoň 2× pod studenou vodou. Do rendlíku nalijte odměřených 400 ml mandlového mléka společně se zhruba

200 ml vody a vanilkovým extraktem. Přidejte quinou a vše společně přiveďte k varu.

Vařte na mírném nebo středním plameni 3–4 minuty za stálého míchání. Mícháním quinou vyšlehejte do krémové konzistence

a výslednou kaši hned rozdělte do servírovacích misek.

Na každou porci kaše přidejte pečenou hrušku, lískové oříšky a dávku tvarohu smíchaného se stévií.

Poznámky

TIP: Pro krémovější konzistenci quinou namelte nahrubo v mixéru nebo použijte quinoa vločky, které jsou k sehnání v obchodech se zdravou výživou. Použití drcené quinoy zkrátí čas vaření zhruba o polovinu, takže budete muset být se šleháním o něco rychlejší.