Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Quinoová kaše s parmazánem a žampiony

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Quinoová kaše s parmazánem a žampiony

30 min 20 min Snadné 1 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

398 kcal 18g Bílkoviny 14g Tuky 45g Cukry

Suroviny

olivovy-olej, cibule, cesnek, quinoa, voda, zampiony, spenat, parmazan, sezamova-seminka, sul, pepr

Instrukce

V menším hrnci rozehřejte na st ředním plameni 1 lžičku olivového oleje.

Poté do hrnce přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte 30–60 sekund.

Následně do hrnce přidejte quinou a vše opékejte dalších 30 sekund (stále na středním plameni).

Poté vše zalijte 400 ml vody a přiveďte k varu. Až voda začne vřít, obsah hrnce osolte, ztlumte plamen na střední stupeň a směs

nechte vařit 20 minut.

Mezitím si omyjte žampiony a nakrájejte je na menší kousky.

Následně si nasucho rozpalte nepřilnavou pánev, přidejte do ní nakrájené žampiony a opékejte je 2–3 minuty na vysokém plameni (nezapomeňte je přitom pravidelně míchat, aby se nepřipálily).

Po uvedené době přidejte do pánve nasekaný špenát, vše podlijte 100 ml vody, ztlumte plamen na střední stupeň, pánev nezakrývejte a směs nechte zahřívat 1 minutu.

Poté vypněte ohřev a směs v pánvi osolte a promíchejte.

Až se dovaří quinoová kaše (tzn. jakmile se veškerá voda vsákne do quinoy), vmíchejte do ní 5 g strouhaného parmazánu.

Poté hrnec odstavte z plotýnky, quinoovou kaši přemístěte do servírovací misky a přidejte k ní opečené žampiony a špenát z pánve.

Nakonec vše posypte zbylými 5 g strouhaného parmazánu, sezamovými semínky a špetkou pepře a podávejte.

Poznámky

TIP: Namísto quinoy červené můžete použít i černou, bílou anebo tříbarevnou quinou.