Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Quiche se sýrem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Quiche se sýrem

55 min 35 min Snadné 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

368 kcal 19g Bílkoviny 19g Tuky 28g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, ovesne-vlocky, mleko, repkovy-olej, maslo, mozzarella, tvrdy-syr, cesnek, vejce

Instrukce

Do větší mísy nasypte 150 g špaldové mouky, ovesné vločky, sůl a pepř a vše promíchejte. Následně do mísy přidejte 130 ml mléka a 2 lžíce oleje a vypracujte těsto.

Následně si připravte kulatou formu na koláč (⌀ 27 cm) a vymažte ji 20 g másla. Poté si posypte pracovní plochu cca 20 g špaldové mouky, na pomoučenou plochu vyklopte připravené těsto a válečkem ho rozválejte na plát silný přibližně 0,5 cm.

Plát těsta vložte do vymazané formy, důkladně ho upěchujte prsty po dně a po stranách formy ho natlačte do výšky 1–2 cm.

Nyní dejte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si sýrovou směs: Do větší mísy najemno nastrouhejte mozzarellu i eidam a prolisujte česnek.

Poté do mísy vyklepněte 3 vejce, přidejte zbylých 170 ml mléka, sušený tymián, sůl a pepř a celou směs důkladně vyšlehejte. Následně obsah mísy přelijte na těsto v koláčové formě.

Až se vyhřeje trouba, vložte do ní formu s připraveným těstem a pečte 30–35 minut při 180–185 °C.

Po upečení nechte quiche alespoň 30 minut chladnout. Následně ho nakrájejte na 6 porcí a podávejte.