Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Quiche s chřestem

Autor: Mandimu  •   0 minut čtení

Quiche s chřestem

85 min 55 min Střední 6 porce

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

448 kcal 19g Bílkoviny 37g Tuky 22g Cukry

Suroviny

spaldova-mouka, maslo, voda, sul

Instrukce

Troubu předehřejte na 170 °C.

Nejprve si připravte korpus. Mouku prosejte do větší mísy a přidejte k ní na kostky nakrájené máslo, sůl a 2 lžíce studené vody. Ze všech ingrediencí vypracujte rukama kompaktní těsto, které se nedrolí a jde z něj udělat koule.

Vytvořenou kouli z těsta zabalte do potravinové fólie a dejte alespoň na 10 minut do ledničky.

Goudu si nastrouhejte a chřest nakrájejte na špalíčky široké 0,5 cm.

V menším rendlíku přiveďte k varu 1 litr vody, přidejte nakrájený chřest a nechte ho spařit ve vroucí vodě po dobu 1 minuty.

V míse si vyšlehejte vejce společně s ricottou, mlékem, špetkou soli a špetkou pepře. Přidejte spařený chřest a nastrouhanou goudu, zamíchejte a dejte zatím stranou.

Vychlazený korpus vyndejte z ledničky a propracujte rukama, aby se prohřálo a dalo se s ním lépe pracovat.

Připravte si koláčovou formu*,z těsta vyválejte obdélník (anebo jej zpracujte do tvaru formy, kterou používáte) a formu jím rovnoměrně vyložte. Těsto, které visí přes okraje, odkrojte nožem.

Těsto propíchejte alespoň 6× vidličkou a dejte péct do předehřáté trouby na 25 minut při 170–180 °C.

Upečený korpus vyndejte z trouby a nechte cca 10 minut chladnout.

Na vychladlý korpus nalijte vaječnou náplň s chřestem, vraťte zpět do trouby a pečte při stejné teplotě dalších 30–35 minut. *25 cm × 15 cm nebo v podobném poměru.