Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Quesadilla s dýní a chilli

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Quesadilla s dýní a chilli

60 min 40 min Střední 12 porce

Quesadilla je výborný způsob, jak si připravit chutný a zdravý oběd do práce. Quesadilla je plná vitamínů a živin a díky tortillám i skvěle skladná v krabičce. Chutnat vám bude jak ohřátá, tak i zastudena.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

177 kcal 6g Bílkoviny 9g Tuky 20g Cukry

Suroviny

maslova-dyne, uzena-paprika, rimsky-kmin, cervene-fazole, cedar, chilli, celozrnne-tortilly, sul, pepr

Instrukce

Troubu předehřejte na 180 °C.

Dýni oloupejte, rozkrojte napůl a lžící z ní vydlabejte semínka. Dužinu nakrájejte na kostky a ty smíchejtev misce s mletým římským kmínem, uzenou paprikou, solí a pepřem.

Obalené kostky dýně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem,dejte do předehřáté trouby a pečte 30–35 minut při 180–190 °C.

Než se upeče dýně, připravte si guacamole. Avokádo nakrájejte na kostky, nebo rozmačkejte vidličkou – záleží na tvrdosti. Rajčata nakrájejte na kostky a šalotku nasekejte najemno. Obojí přidejte k avokádu společně se šťávou z limetky a zamíchejte. Následně guacamole dochuťte solí a pepřem a dejte zatím do lednice.

Upečenou dýni vyndejte z trouby a nechte chvilku vychladnout. Zhruba polovinu pak rozmixujte do hladkého pyré. Pyré smíchejte s druhou polovinou upečených kostek, s červenými fazolemi,cheddarem a chilli.

Rozehřejte si pánev s průměrem o něco větším, než je průměr tortill.

Na dno pánve dejte 1 tortillu a opékejte ji na mírném plameni zhruba 30 vteřin. Následně tortillu pomažte ½ dýňové náplně, na ni položte druhou tortillu a opékejte zhruba 1,5 minuty. Poté quesadillu na pánvi patrně otočte, opékejte další 2 minuty z druhé strany a vyndejtez pánve.

Stejným způsobem si připravte druhou quesadillu ze zbytku dýňové směsi a zbývajících 2 tortill.

Každou quesadillu rozkrojte na 6 dílů a podávejte s vychlazeným guacamole.

Poznámky

TIP: Celou quesadillu skvěle doplní vychlazená zakysaná smetana, kterou můžete podávat ke každé porci.