Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Punč

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Punč

18 min 15 min Snadné 4 porce

Jaký jiný oblíbený nápoj si vybavíte ve spojitosti s Vánoci? Možná u vás doma vede tradiční vaječný likér, dnes tu pro vás ale máme recept na ten nejvoňavější punč, který krásně zahřeje a potěší celou vaši rodinu. Recept najdete i v naší kuchařce Jíme zdravě o Vánocích.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

120 kcal 1g Bílkoviny 1g Tuky 28g Cukry

Suroviny

rybizovy-dzus, hroznove-vino, badyan, skorice, hrebicek, pomeranc, javorovy-sirup

Instrukce

Do kastrůlku nalijte 500 ml rybízového džusu. Přidejte hroznové víno, badyán, celou skořici, hřebíček a na plátky nakrájený pomeranč a vše zahřívejte na středním plameni tak, aby se šťáva s ostatními ingrediencemi zahřívala, ale nezačala se vařit.

Po zhruba 10–15 minutách zahřívání do kastrůlku přidejte 2 lžíce javorového sirupu.

Kastrůlek stáhněte z ohně a hotový punč nalévejte přes sítko do připravených skleniček.

Poznámky

Punč a vaječný koňak se zároveň hodí i jako milý dárek pro kolegy v práci, rodinu nebo kamarády. Nalijte je do pěkných skleniček, přivažte na ně stužkou přání a máte hotovo.