Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pudinkový koláč

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pudinkový koláč

125 min 45 min Střední 9 porce

Chcete svou rodinu uchvátit něčím jedinečným? Upečte jim náš pudinkový koláč s ovocem. Na jeho receptuře jsme si dali záležet, a tak v něm najdete jen samé zdravé ingredience, díky nimž nebude vychutnávání koláče žádný hřích. Zkuste koláč posypat lesním ovocem nebo nakrájenými jahodami.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

200 kcal 8g Bílkoviny 6g Tuky 35g Cukry

Suroviny

ovesne-vlocky, spaldova-mouka, vejce, holandske-kakao, kyprici-prasek, kokosovy-olej, protein, voda, mleko, vanilkovy-pudink, stevie, ovoce, sul

Instrukce

Nejprve si předehřejte troubu na 180 °C, připravte si menší pekáček (20 cm × 20 cm) a vyložte jej pečicím papírem.

Nachystejte si větší mísu. V mixéru rozmixujte vločky na mouku, dejte je do mísy, přidejte k nim špaldovou mouku, žloutky, kakao, prášek do pečiva, kokosový olej, protein a 150 ml vody a veškeré ingredience smíchejte v těsto.

Ve vyšší nádobě si vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuhého sněhu. Ten následně jemně vmíchejte do těsta.

Vzniklé těsto nalijte do připraveného pekáčku a pečte 10–15 minut na 170–180 °C.

Mezitím uvařte pudink: Do středního hrnce dejte 250 ml vody a přiveďte téměř k bodu varu. V hlubší nádobě smíchejte mléko s pudinky a poté směs nalijte do hrnce s vodou. Za stálého míchání nechte pudink zhoustnout (cca 2 minuty na mírném plameni) a podle chuti dochuťte stévií (4–6 lžic).

Pudink rozprostřete na upečený korpus, navrch pudinku dejte ovoce a pečte dalších 25–30 minut na 170–180 °C.

Hotový koláč před podáváním nechte vychladnout alespoň hodinu a krájejte jej až zcela vychladlý.