Jíme zdravě se mění na Mandimu 🩵

Pudink s lesním ovocem

Autor: Mandimu  •   1 minut čtení

Pudink s lesním ovocem

25 min 15 min Snadné 4 porce

Říkáte si, co je tak světoborného na pudinku s lesním ovocem? Co třeba to, že není z prášku a je vyrobený z čerstvých surovin? Díky tomu máte jeho složení dokonale pod kontrolou a můžete se i rozhodnout, zda uvaříte klasickou, nebo bezlaktózovou variantu. A nakonec je na vás i výběr ovoce, ale s lesním v létě chutná prostě nejlépe.

Recept

Přidat k uloženým

Výživové hodnoty

297 kcal 11g Bílkoviny 11g Tuky 38g Cukry

Suroviny

sojove-mleko, vejce, vanilkovy-extrakt, med, bramborovy_skrob, kokosovy-olej, ovesne-vlocky, skorice, lesni-ovoce

Instrukce

Z mléka odlijte 150 ml do misky a přimíchejte k němu žloutky, vanilkový extrakt, med a škrob.

Směs v misce pečlivě promíchejte, aby se netvořily hrudky.

Zbytek mléka nalijte do rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu.

Poté vlijte do vroucího mléka obsah misky a míchejte do zhoustnutí.

Připravte si nepřilnavou pánev, rozehřejte na ní kokosový olej, přidejte ovesné vločky a restujte na mírném plameni cca 5 minut, dokud vločky nebudou zlatavé. Nakonec do vloček vmíchejte skořici.

Připravte si 4 skleničky a navrstvěte do nich pudink, ovesné vločky a umyté lesní ovoce. Pokud nechcete pudink konzumovat hned, posypejte ho vločkami až těsně před podáváním.

Hotový pudink můžete skladovat max. 3 dny v lednici.

Poznámky

Pokud budete mít opečené skořicové vločky navíc, snadno je spotřebujete třeba do snídaňového jogurtu.